Eigen ontwikkeling

 

Als trainer en coach vind ik het van belang zelf in ontwikkeling te blijven. Om bij te blijven in mijn vakgebied, om te werken aan mijn vakmanschap en steeds weer in mijn eigen spiegel te blijven kijken.

Daarnaast is het van belang dat ik als begeleider mijn klant voorga, dat ik ook zelf de moed heb om het pad te gaan dat hoort bij groei en ontwikkeling.Inspiratiebronnen

Om mijzelf te inspireren en te blijven uitdagen, volg ik ieder jaar minimaal een opleiding of een training die mij uitdaagt. Daarbij zoek ik vooral trainers die met eigen visie en passie werken met mensen, zoals bijvoorbeeld Wibe Veenbaas en zijn manier van werken met systemen en maskers, Eric Schneider met zijn visie op identiteit, spiritualiteit binnen NLP, Anné Linden met haar passie voor het werk van Milton Erickson, Robert Mc Donald’s Healing the Wounded Heart en Robert Bosnak’s Embodied Imagination.


Terug
Er is een verhaal over een vader en een moeder die hun zoon bij de Indiase leraar Mahatma Gandhi brachten. ‘Hij eet veel te veel suiker’, klaagden zij, ‘Kunt u hem niet vertellen dat hij ermee moet stoppen’. Gandhi dacht even na en zei: ‘Breng hem over drie dagen bij mij terug’.

Drie dagen later kwamen zij terug met hun zoon. Gandhi keek hem aan en zei: ‘Je moet geen suiker meer eten, want dat is niet goed voor je.’ De ouders keken Gandhi verbaasd aan. ‘Waarom heeft u hem dat drie dagen geleden niet gezegd?’ vroegen zij hem. ‘Omdat ik eerst zelf moest stoppen met het eten van suiker’ antwoordde Gandhi.