Ik ben een fan van de hondenfluisteraar Cesar Milan. Veel van zijn technieken kan ik 1 op 1 terugvertalen naar NLP-principes. Dat is leuk. Maar nog veel leuker vind ik zijn authentieke, gedreven manier van werken. Hij is bevlogen, intuïtief in zijn aanpak en trefzeker. Een vakman.

Cesar is ooit als illegale immigrant uit Cuba in Amerika terecht gekomen. In Cuba heeft hij gezien hoe honden zich gedragen wanneer zij vrij kunnen bewegen en in roedels functioneren. In Amerika zag hij alleen maar honden die in huis zaten, nauwelijks beweging kregen en veel te dik waren. Hij zag ook, in de trimsalon waar hij werkte, dat veel honden gedragsproblemen hadden. Hij ging met hen werken en de rest is historie.

dalmatier

Stel je nu eens voor dat zijn bedrijf wordt overgenomen en de nieuwe leiding van hem gaat verwachten dat hij voortaan volgens een vast protocol werkt. Een professionaliseringsslag die efficiëntie en kosteneffectiviteit moet bevorderen. Dan krijg je bijvoorbeeld een protocol zoals:

  • Stap 1: stel vast wat het ras is.
  • Stap 2: bepaal de leeftijd.
  • Stap 3: maak in maximaal 10 minuten een beeld van de historie van het dier dat nu voor je staat en stel een diagnose.
  • Stap 4: leg dit allemaal vast in een dossier.
  • Stap 5: laat de eigenaar met hond 4 weken later terugkomen in verband met een wachtperiode. Etcetera etcetera.

Wat denk je dat dit zou doen met de motivatie van Cesar? Hoe leuk zou hij het nog vinden om zijn vak uit te oefenen? Een vak waar hij met zoveel passie en enthousiasme aan is begonnen. Hoeveel bevlogenheid, inspiratie en briljante ingevingen denk je dat hij nog zal hebben?

Deze week stond in de NRC een artikel: ‘Regels en hervormingen bedreigen gezondheidszorg’. Het artikel laat weten dat notabene de beroepsorganisatie van accountants aangeeft dat meer vertrouwen nodig is in de professionaliteit van medici en ziekenhuizen. Zelfs in hun ogen zijn er nu teveel regels, is er te veel toezicht.

Wat ik nu zo jammer vind, is dat dit al veel eerder onderkend had kunnen worden. Mensen komen tot grote prestaties wanneer zij vrij zijn om te werken vanuit hun kwaliteiten. Moeten er dan helemaal geen regels en procedures zijn? Nee, natuurlijk niet. Procedures geven een kader, een houvast en daar is niets mis mee. Cesar hanteert heus een impliciete procedure als hij met mensen en honden werkt. Het verschil zit hem in een heel klein maar belangrijk woord: ‘moeten’. Moet je de procedure tot op de letter volgen of … ? Procedures werken wanneer zij ruimte bieden voor vakmanschap en professionaliteit. Een goede procedure geeft duidelijkheid en is tegelijkertijd ruim genoeg om opties in te kunnen verwerken. Veiligheid en duidelijkheid gekoppeld aan vrijheid en intuïtief vakmanschap. Daar krijg je autonome mensen en briljante resultaten van!